ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA
AYANCIK
Buna karşılık, toprak yapısı itibari ile killi ve kalkerli bir karaktere sahip bulunduğundan orman ürünlerinin yetişmesine son derece elverişlidir. Bölgede 53.524,5 (Ha) ağaçlı, 3.388,1 (Ha) ağaçsız olmak üzere toplam 56.912,5 (Ha) ormanlık saha bulunmaktadır. Çok zengin çam, köknar, meşe, gürgen, kayın, dişbudak, karaağaç, kavak türleri ile özellikle Çangal Ormanları "ağaç denizi" olarak nitelendirilir.
Bitki Örtüsü : Yörenin doğal bitki örtüsünü ormanlar oluşturmaktadır. Bitki örtüsü çok zengin ve yoğun olup, yükselti kuşaklarına göre farklılaşmaktadır. Kıyı kesiminde yayvan yapraklı orman dokusu, makilik ve fundalıklar ile kültür bitkileri yaygındır. Kıyıdan itibaren yükseldikçe iğne yapraklı ağaç ve bitki türleri yoğunluk kazanmaktadır. Ormanlarda çam, köknar, meşe, gürgen, kayın, dişbudak, karaağaç, ıhlamur, çınar, kestane, kavak çeşitli maki ve çalı türleri yer almaktadır.
* Toplum Sağlığı Merkezi Tabipliğinde :Birinci basamak koruyucu sağlık hizmetleri, Çevre Sağlığı ,Bulaşıcı ve kronik hastalıkları izleme ve müdahale, Adli Tıp ,Okul Sağlığı, İşçi Sağlığı ve iş güvenliği, Halk Eğitimleri, Özel Sağlık kuruluşlarının ruhsatlandırma ve denetimi, Afet Organizasyonu,Kurullara ve komisyonlara katılım, Yeşil Kart Hizmetleri, 3 hekim, 3 Çevre Sağlı Teknisyeni, 2 hemşire, 4 ebe, 1 Tıbbi Sekreter, 1 şoför ve 2 Hizmetli ile verilmektedir.